Berggids in de Zomer

Sébastien Laurent, berggids, biedt u verschillende activiteiten aan:

Alpinisme
Alpinisme is het beklimmen van bergen en kan rotsklimmen en ijsklimmen omvatten. Het alpinisme staat in schril contrast met het sportklimmen, het is niet zozeer de fysieke uitdaging die de voldoening geeft, maar het bereiken van de top van een berg. Bij het beklimmen van zo'n berg worden meerdere natuurlijke hindernissen bedwongen en beklommen. Dit kunnen rotswanden, ijswanden, gletsjers of gewoon grote puinvelden of alpen weides zijn. Naast de gebruikelijke klimtechnieken zijn hierbij ook kennis van weerkunde, gletsjerkunde, reddingstechnieken, oriëntatie en een uitstekende conditie nodig. U zult begrijpen dat een gids bij deze discipline geen overbodige luxe is.

Bergbeklimmen
Ontdek het plezier van het klimmen op de natuurlijke locaties tijdens dagen, vakantie of stages. Het is een activiteit voor mensen van alle leeftijden (ten minste 6 jaar) en alle niveaus.


Wandelen op gletsjerijs
Wandelen op gletsjerijs is een goede en leuke manier om de wereld van het hooggebergte te ontdekken.

Via Ferrata
Meer en meer gezinnen kiezen voor de Via Ferrata als een nieuwe manier om de berg te ontdekken. Een tocht met veel verticale kliffen voorzien van ladders, bruggen en kanalen, die u helpen om, zonder veel moeite, te klimmen.

Canyon
Beneden in het ravijn stroomt een riviertje die vele malen overgaat in een waterval. Op warme zomerdagen, kunt u hier afkoeling zoeken door een afdaling te maken door het water. De afdaling wordt gedaan met behulp van een touw, maar er zijn ook stukken die u kunt lopen of waar u zich kan laten meevoeren met de stroom. Deze activiteit kan gemakkelijk worden gedaan met het gezin, de enige voorwaarde is te kunnen zwemmen.

Voor meer informatie:
Sébastien LAURENT
Mountain Guide Adventure
110, impasse le Déresse
74130 Petit-Bornand-les-Glières
FRANCE
+33 6 71 62 23 38
www.mountain-guide-adventure.co.uk


L'Horizon des Alpes 800 Rue M. Carquillat 74130 Petit-Bornand-les-Glières Tel. +33 (0) 6 87 19 54 01