Motor

Slingerende wegen, weinig verkeer en bijna geen stoplichten, en dat in een schitterende omgeving. Dat is toch de droom van elke motorrijder. In de franse Alpen vind je het allemaal. Elk jaar logeren er dan ook heel wat bikers bij ons. Voor degenen die ook eens willen toeren door de franse Alpen hebben we een 5-tal routes uitgestippeld. Onze routes zijn met zorg uitgezet en zo afwisselend mogelijk gekozen. Veelal gaan ze over kleine, bochtige wegen om je zoveel mogelijk te laten genieten van het motorrijden, de natuur en de mooie plaatsjes onderweg.

Wij beschikken over een afgesloten ruimte waar de motors gestald kunnen worden.Merentocht Lac d'Annecy en Lac du Bourget (287 km)
De route staat, naast de nodige cols, in het teken van de twee grote meren Lac d'Annecy en Lac du Bourget. De routes lopen niet alleen een stukje langs het water, maar bieden ook prachtige vergezichten op meer en omgeving. Zeker de moeite waard om het fototoestel mee te nemen.
Al in het begin van de route rijdt u langs het meer van Annecy en door de mooie toeristische plaats Annecy. Het meer is 14,5 km lang. Mocht u de verleiding niet kunnen weerstaan en zin hebben in Annecy of aan het Meer te blijven, dan kunt u de route inkorten met 150 km (Bij km 72 gaat u niet rechtsaf maar steekt u over en bent u meteen bij km 220,3 St. Jorioz 11).
Na Annecy rijdt u door het Parc National du Massif des Bouges en naar het skigebied van Le Semnoz, een schitterend skigebied met verrassend mooie stuurwegen.
Een kleine kronkelweg voert u tenslotte naar en langs Lac du Bourget. Dit meer is 18 km lang en het grootste natuurlijke meer van Frankrijk.
Routebeschrijving

Mont Blanc massief (394 km)
U rijdt door Frankrijk, Italië en Zwitserland, dus vergeet uw paspoort niet! Deze route moet u eigenlijk alleen rijden als het weer helder is vanwege de schitterende vergezichten op de besneeuwde bergtoppen. De route gaat om het Mont Blanc massief heen. Dit massief is 50 km lang en 15 km breed en bevat 15 bergtoppen boven de 4000 m. De bekendste bergtop is natuurlijk de Mont Blanc met een hoogte van 4807 m. Het is het beroemdste klimgebied van de Alpen en het geniet een wereldwijde reputatie.
De rit vangt aan met de Col des Aravis (1487 m) als opwarmer. Dan de Cormet de Roselend (1968 m) met onderweg een schitterend uitzicht op het stuwmeer de Roselend. Daarna de Col de Petit Bernard (2188 m) waar u de italiaanse grens passeert. Vervolgens naar het italiaanse stadje Aosta en daarna de Col de Grand St. Bernard (2468 m) op waar u de zwitserse grens passeert. Over de Col de la Forclaz rijdt u Frankrijk weer in. Vervolgens rijdt u door Chamonix, een gezellige drukke stad aan de voet van de Mont Blanc. Als u Chamonix weer uitrijdt ziet u aan de linkerkant de Glacier des Bossons, een 7 km lange gletser.
Routebeschrijving

Haute Savoie (237 km)
Een rit om te genieten van mooi stuurwerk over de heerlijk kronkelende bergpassen. Ook zult u een overvloed aan geweldige vergezichten voorgeschoteld krijgen.
We beginnen met de Col des Glières. Bovenop het Plateau des Glières staat een groot gedenkteken ter ere van de verzetsstrijders die hier in de 2de wereldoorlog hevige strijd hebben geleverd met de Duitsers. De klim naar de Col des Glières heeft hele pittige hairpins en bovenop het Plateau is een stuk van 2 km onverhard. Als u hier geen zin in hebt, vertrekt u vanaf L'Horizon des Alpes richting Bonneville. U sluit daar (na 8,6 km) aan op de route bij km 50,6 VRW RE ri Bonneville (N203).
Routebeschrijving

Meer van Genève (263 km)
Deze route naar het Meer van Genève, of op zijn Frans, het Lac Léman, is cultureel en toeristisch gezien, een must. Het Meer van Genève is 72 km lang en 14 km breed en het is 310 m diep. Het Meer is deels Frans en deels Zwitsers.
Routebeschrijving

Col de la Madeleine (262 km)
Deze route kenmerkt zich door sterk wisselende wegen. Dan weer lekker glooiend slingeren, dan weer manouvreren over smalle bergpaadjes.
Via de Col de la Croix Fry en vervolgens de Col de l'Epine rijdt u naar de Col de la Madeleine. Op de top van de Madeleine ziet u een rotsachtig indrukwekkend gebied dat haast onaards aandoet. De afdaling zorgt voor een verrassende verandering van dit landschap.
In het dal rijdt u over een vlotte weg, om stedelijk gebied te vermijden, naar Alberville. Deze stad is bekend van de olympische winterspelen van 1992. Tot de 17de eeuw heette deze plaats Conflans. Het oude stadsdeel uit die tijd bestaat nog steeds. Door de Porte de Savoie rijdt u dit oude gedeelte in. Wilt u dit bezoeken dan dient u van de route af te gaan.
RoutebeschrijvingL'Horizon des Alpes 800 Rue M. Carquillat 74130 Petit-Bornand-les-Glières Tel. +33 (0) 6 87 19 54 01