Wandeltochten


De Alpen, met zijn Alpenweiden, bossen en bergen, zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om prachtige wandeltochten te maken. Er zijn dan ook talloze uitgestippelde wandel-routes, waarbij borden u de juiste weg aanwijzen.

Er is van dit gebied een heel gedetailleerde kaart verkrijgbaar bij de plaatselijke toeristenkantoren, de café’s en de supermarkten (nr. 3430ET carte de randonnée La Clusaz / Grand Bornand). Deze kaart is speciaal gemaakt voor de wandelaars en hierop staan alle wandelroutes duidelijk aangegeven. Met deze kaart kunt u dus uw eigen routes uitstippelen.

U kunt echter ook kiezen voor 1 (of meerdere) van de onderstaande wandeltochten. De wandelroutes verschillen in lengte en moeilijkheidsgraad en dat maakt het voor iedereen mogelijk een mooie wandeltocht te maken.

Vergeet niet uw camera en pocket-verrekijker mee te nemen!


Enkele suggesties voor een mooie wandeltocht:

Les Rochers de Leschaux/Solaison/Grotte de la Glacière
U loopt voornamelijk over smalle bergpaadjes naar de top van de berg Les Rochers de Leschaux (hoogte 1.936 m), vanwaar u een grandioos en ver uitzicht heeft op deze regio. Daarna daalt u af naar het dorpje Solaison waar u eventueel een restaurantje kan bezoeken. Vanuit Solaison loopt u het bos in alwaar u Grotte de la Glacière bezoekt. Tijdens uw wandeltocht komt u een grote diversiteit aan bloemen en planten tegen en de kans is groot dat u ook wilde dieren tegenkomt, zoals herten, geiten, marmotten.

De wandeltocht duurt ongeveer 5 uur en de moeilijkheidsgraad is tussen gemiddeld en zwaar.
Routebeschrijving

Villard
Het betreft hier een schitterende wandeling door de bossen van Le Petit Bornand. U komt stroompjes met watervalletjes tegen, maar ook huizen en chaletjes welke zijn gebouwd rond het jaar 1900.

De wandeltocht duurt, naar keuze, ongeveer 1,5 of 2,5 uur en de moeilijkheidsgraad is tussen gemakkelijk en gemiddeld.
Routebeschrijving


Beffay
Een stukje weide, een stukje bos, bergstroompjes, watervalletjes. U komt het allemaal tegen. Ook steekt u 2 keer het snelstromende riviertje ‘Le Borne’ over door middel van een brug.

De wandeltocht duurt ongeveer 1,5 uur en de moeilijkheidsgraad is gemakkelijk.
Routebeschrijving
Lac de Lessy (Meer van Lessy)
Deze wandeltocht start in het plaatsje Paradis (Paradijs). Bij helder weer kunt u vanaf uw startplaats het Meer van Genève zien. De wandeltocht voert u door bossen, weilanden en bergen om tenslotte bij het Meer van Lessy uit te komen.

De wandeltocht duurt ongeveer 5,5 uur en de moeilijkheidsgraad is gemiddeld tot zwaar.
Routebeschrijving
Plateau Des Glières/ Mont Blanc / Chalets des Auges
Le Plateau des Glières ligt op een hoogte van 1450m in de bergen van Petit-Bornand-les-Glières. Deze uitgestrekte Alpenweide ligt omgeven door bos en gebergte, met schitterende vergezichten. Dankzij de wandelpaden leent het Plateau zich uitstekend voor ontspannende wandelingen voor het hele gezin en kunt u de wandeling zo lang maken als u zelf wilt.

Vanaf het Plateau vertrekken ook diverse wandelroutes voor degenen die een wat langere en/of sportievere wandeltocht wensen. Eén van deze wandelroutes leidt u door Alpenweide en bossen naar de ‘Chalets des Auges’. Vlak voordat u bij deze chalets aankomt, komt u op een plek waar u een werkelijk schitterend en uniek uitzicht heeft op de Mont Blanc, als er niet teveel bewolking is. Deze wandeltocht duurt ongeveer 2,5 uur en de moeilijkheidsgraad is tussen gemakkelijk en gemiddeld.
Routebeschrijving


L'Horizon des Alpes 800 Rue M. Carquillat 74130 Petit-Bornand-les-Glières Tel. +33 (0) 6 87 19 54 01