Zomerseizoen

Le Petit-Bornand is een echt Savoyards bergdorp. Het ligt middenin de franse Alpen aan het riviertje Le Borne.
Vanaf het terras van l'Horizon des Alpes loopt u zo de bergen, de alpenweiden en het bos in.Bergtochten
Bewegwijzerde wandelpaden met een totale lengte van 150 kilometer doorkruisen een landschap van wouden en alpenweiden en laten u genieten van de gevarieerde flora en fauna die het landschap rijk is. Ook de plaatselijke architectuur is zo rijk dat u er dagelijks nieuwe ontdekkingen doet. Chalets die hun honderdste verjaardag al achter de rug hebben, gehuchten, kapelletjes, ze spreken allemaal tot de verbeelding van de nieuwsgierige wandelaar.
U kunt wandeltochten maken van 1 uur, 2 uur, een halve dag of een hele dag. Ook de moeilijkheidsgraad verschilt per tocht.

Andere activiteiten
Er zijn tal van andere activiteiten te doen in Le Petit-Bornand en omgeving. Zo zijn een zwembad, een tennisbaan en een golfbaan vlakbij. Maar ook paragliding, wielrennen, mountain-biken en vissen op forel behoren tot de mogelijkheden. En wat dacht u van een bezoek aan de mooie stad Annecy of een bezoek aan de Mont Blanc? Of een rondrit door de bergen om verschillende authentieke bergdorpjes te bezoeken? Een aanrader is ook om via de Mont-Blanc-tunnel naar ItaliŽ te rijden en om over de bergen weer terug te keren naar Le Petit-Bornand.

L'Horizon des Alpes 800 Rue M. Carquillat 74130 Petit-Bornand-les-GliŤres Tel. +33 (0) 6 87 19 54 01